NOVOGODIŠNJI BEOGRADSKI NOĆNI MARKET (BNM)

Beograd  će i ove godine tokom praznika biti grad sa odličnom atmosferom i bogatim programom. Novogodišnji BNM, koji će se održati na  pijaci Skadarlija 22.decembra od 18 do 24h, učiniće Beograd još dinamičnijim i zanimljivijim mestom. Marketi koji su organizovani tokom ove godine, na Bajlonijevoj (Skadarlija), Kalenićevoj, Zemunskoj pijaci i pijaci u Bloku 44, vrlo brzo, postali su prepoznatljiva gradska manifestacija koja privlači veliki broj posetilaca – građana i turista.

Specijalno, novogodišnje izdanje Beogradskog noćnog marketa  obeležiće praznična atmosfera,  uz različite kreativne dizajnerske proizvode, idealne kao poklon za predstojeće praznike.  Zimski specijaliteti šampiona pijaca – od suvog mesa, čvaraka, pršute, zatim raznih vrsta sireva, sezonskog voća i povrća do prizvoda beogradskih ugostitelja – pečenih kobasica, burgera  i ukusnog peciva deo su gastronomske ponude marketa koja zadovoljava svačiji ukus. Na marketu će se služiti tradicionalna novogodišnja pića  – kuvano vino i rakija, kao i čajevi, prirodni sokovi, pivo i drugi napici.

Do sada je tokom deset Beogradskih noćnih marketa kroz kapije gradskih pijaca prošlo oko 220.000 ljudi, mladih i starih, roditelja sa decom, novinara i turista, a program su upotpunili nastupi poznatih sastava koji su svirali po pularnu i klasičnu muziku, kao i nastupi DJ-eva.

Sneg koji se očekuje u narednim mesecima zabeleće planinske vrhove, koji će postati mesta okupljanja, uživanja i druženja. Na Novogodišnjem noćom marketu predstaviće se Turistička organizacija Zlatibora sa bogatom i raznovrsnom ponudom. U  goste nam dolazi i  nekoliko izlagača sa Pijaca Pale, koje su ove godine organizovale dva noćna marketa po uzoru na beogradske, kao i Turistička organizacija Istočno Sarajevo sa ponudom opštine Pale i Jahorine.

Na Novogodišnjem noćnom marketu očekuje se još veći broj starih i novih izlagača, kao i posetilaca koji će uživati u nastupu benda Bambolerosi, muzici DJ Brke i drugih.